Селекционерът на Мексико Херардо Тата Мартино обяви, че контрактът му е

...
Селекционерът на Мексико Херардо Тата Мартино обяви, че контрактът му е
Коментари Харесай

Тата Мартино вече не е селекционер на Мексико

Селекционерът на Мексико Херардо " Тата " Мартино разгласи, че контрактът му е завършил с последния съдийски сигнал на мача със Саудитска Арабия от група " С " на международното състезание по футбол в Катар.

Мексико завоюва срещата с 2:1, само че това не се оказа задоволително на ацтеките за класиране на осминафиналите, в които те играха във всяко едно от предходните седем международни шампионати. " Ел Три " приключи с 4 точки, колкото има и вторият Полша, само че головата разлика на северноноамериканският представител е по-лоша.

" Аз съм първият виновен за това извънредно отчаяние и срама, който допуснахме. Като виновен за него, това ме натъжава доста. Поемам цялостна отговорност за тази огромна издънка. Моят контракт завърши сега, в който съдията свири сигнала за завършек на мача и нямаше какво повече да се направи ", сподели аржентинският експерт на конференцията след мача, представен от Ройтерс.
 Мексико победи Саудитска Арабия в мач от група
Мексико опита да стори и невъзможното, но вратарят на Саудитска Арабия изхвърли " ацтеките " от шампионата

Вижте детайлности

Мексико отпада в груповата фаза на международно състезание за пръв път от 1978 година насам.

Херардо Мартино застана на треньорския пост в националния тим през 2019 година, откакто изведе американския Атланта Юнайтед до купата в локалната Мейджър лийг сокър. Мексико обаче се класира мъчно за международното състезание, губейки като посетител и от Съединени американски щати, и от Канада. Мексиканците изгубиха и финалите на КОНКАКАФ Лигата на нациите и на " Голд къп " от американците, а в допълнение напрежение в отбора се сътвори и от обстоятелството, че в състава за международното състезание в Катар не бе извикан водещият голмайстор на отбора Хавиер Ернандес - Чичарито.

Мартино, който е някогашен старши треньор на Аржентина и Парагвай, се разделя с Мексико с 42 победи, 12 равенства и 12 загуби в 66 мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР